Hulp gezocht bij gebruik van internet, computer, tablet en smartphone

Tegenwoordig kun je van alles regelen via internet. Ook contact met de overheid gaat steeds vaker digitaal. Veel mensen vinden dit lastig. Bij de Bibliotheek kunnen mensen terecht om digitaal hun zaken te regelen met de overheid (Informatiepunt Digitale Overheid). Zij denken met hen mee en geven informatie zodat iemand verder kan. Zij kunnen ook een afspraak voor iemand maken met een organisatie die hen verder helpt. Je hoeft geen lid te zijn van de Bibliotheek om gebruik te maken van het Informatiepunt Digitale Overheid (IDO).

Om het voor inwoners van Maasbree makkelijker te maken zouden wij, samen met de Bibliotheek, graag elke week een  inloopspreekuur willen organiseren waar mensen met al hun vragen m.b.t. gebruik van internet, computer, tablet of smartphone  terecht kunnen. Het idee is ontstaan om dit op woensdagmiddag tegelijk te doen met infoloket ViaVia, van 14.00 tot 16.00 uur. Hierbij wordt samengewerkt met de vrijwilligers en ouderenadviseurs van KBO Maasbree.

Wie heeft er interesse om inwoners te helpen met vragen over het gebruiken van internet, computer, tablet en smartphone en het digitaal zaken regelen met de overheid? Bijvoorbeeld: inloggen met DigiD, online formulieren invullen of opzoeken bij welke instantie iemand terecht kan met een vraag.

Heeft u interesse? Meldt dit via email info@kbomaasbree.nl of telefonisch 077 – 465 1354 bij Jan Hendriks.