Busreis Brussel

Op 5 april om 8:00 uur vertrokken we met een volle bus vanuit Maasbree richting Brussel om daar op uitnodiging van Europarlementariër Jeroen Lenaers uit Stramproy, een bezoek te brengen aan het Europese Parlement. Jeroen Lenaers zit namens het CDA in het Europese Parlement en is de vicevoorzitter van de EVP, de partij van alle Europese Christendemocraten in de EU.

Na ontvangst met koffie/thee werden we rondgeleid door het machtige gebouw waar het allemaal gebeurt. We konden plaatsnemen op de publieke tribune in de (verder lege) gigantische vergaderzaal waar 705 parlementariërs besluiten nemen die ons allemaal raken.

Hierna volgde een meer dan interessant gesprek/discussie plaats met Jeroen Lenaers. Hij vertelde uitgebreid wat zijn taken binnen de fractie waren en wat zijn ideeën zijn over bepaalde zaken. Alle vragen vanuit de groep wist hij op gepaste en heldere wijze te beantwoorden.

Wilt U op de hoogte blijven van hetgeen gebeurt in het Parlement dan kunt u zich inschrijven voor de maandelijkse nieuwsbrief van Jeroen Lenaers via www.jeroenlenaers.nl/nieuwsbrief

Hierna werden we getrakteerd op een typisch Brusselse lunch; soep, “Stoemp” en een lekker toetje.

Met een volle maag werden we door een stadsgids rondgeleid langs bezienswaardigheden in Brussel en konden we veel leren over de historie van de stad.

Moe maar voldaan werd de terugreis naar Maasbree ingezet waar het merendeel van het gezelschap nog genoot van een voortreffelijk diner bij de Poolbar.

Kortom, een meer dan geslaagde dag waar iedereen volop van heeft genoten.