Meer Bewegen voor Ouderen (MBvO)

Bewegen is belangrijk zeker als je ouder wordt. Het houdt je langer fit en zelfredzaam. Het levert een belangrijke bijdrage aan het welzijn en de gezondheid van ouderen. Door te bewegen worden botten en spieren sterker, de coördinatie verbetert en het heeft een gunstige invloed op diverse aandoeningen. Buiten dit alles is het vooral ook leuk en gezellig als je in groepsverband samen kunt bewegen.
De MBvO activiteiten zijn voor 50 plussers en staan onder leiding van docenten met een speciale opleiding. De inhoud van de lessen wordt aangepast naar de mogelijkheden en wensen van de deelnemers.

Vanaf 1 oktober a.s. is het provinciaal steunpunt MBvO onder de vlag van de KBO, weer bereikbaar en gaat samen met alle lokale sport- en beweegaanbieders aan de slag voor passend beweegaanbod voor iedere Limburgse senior. Er kunnen ook weer nieuwe beweeggroepen worden aangemeld. Alle beweegactiviteiten kunnen worden aangemeld. Van jeu de boules tot fietsen, van biljarten tot darten, van koersbal tot wandelvoetbal, van yoga tot Zumba en nog veel meer. Voorwaarde is wel dat de beweegactiviteit wekelijks wordt aangeboden en minimaal 40 weken per jaar.
Op de website www.mbvo.nl is vanaf 1 oktober weer alle informatie te vinden.

 

In Maasbree worden de MBvO activiteiten gegeven door Samen in Beweging (SIB).
Ben je geïnteresseerd in een MBvO activiteit of wil je gewoonweg informatie inwinnen?

Neem contact op met Samen in Beweging via Dien van Dinter mobiel 06-27559088 of info@sameninbeweging.com

of kijk op de website van Samen in Beweging http://www.sameninbeweging.com